Jaunumi

2023.gadā 91 reizi POGAS pacienti saņēma Mollii supervaroņu tērpu lietošanai mājās.

Publicēts: 12.02.2024.

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, centrs POGA var nodrošināt Mollii supervaroņu tērpu bērniem ar kustību traucējumiem lietošanai mājas apstākļos!

Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu Bērnu rehabilitācijas centra POGA pacienti ar kustību traucējumiem ir saņēmuši 91 reizi Supervaroņu tērpu Mollii rehabilitācijas kursus mājas apstākļos.

2021. gadā POGĀ tika iegādāti 20 Mollii terapeitiskie kostīmi. Centra speciālisti veica to programmēšanu, nodrošināja fizioterapeita konsultācijas, izmēģinājuma nodarbības un vecāku apmācību Molli tērpu lietošanai. Katram bērnam tērps tiek programmēts un izvēlēts atbilstoši viņa vajadzībām un bērna izmēram. Pēc programmēšanas un vecāku apmācības, tērps tiek nodots bērnam lietošanai mājās.

Mollii tērps ir terapeitisks kostīms ar 58 elektrodiem, kuru katram pacientam pielieto individuāli. To izmanto terapijās bērniem un jauniešiem ar spastiskumu un cita veida motoriem kustību traucējumiem, kas radušies smadzeņu paralīzes, insulta, smadzeņu bojājumu, muguras smadzeņu traumas vai citu neiroloģisku traumu dēļ.

Kostīmus lieto mājas apstākļos, speciālistam konsultējot attālināti. Viena sesija ir stundu gara, bet terapeitiskais efekts ilgst līdz pat 49 stundām. Virkne bērnu pēc tērpu atgriešanas tūlītēji piesakās iespējai saņemt tērpu atkārtotai lietošanai. Un, ja speciālists šādu plānu apstiprina, tērps tiek nodots bērnam atkārtotai lietošanai. Šobrīd vispieprasītākie ir paši mazākie tērpi.